Információ

Mi az Usui Jinjutsu Do?

Az Usui Jinjutsu Do az Usui Dento Ryu iskolának a Mester-Tanítvány kapcsolaton működő ága a Chuden szintű vizsga után. Usui mester útmutatásai szerint folyik a tanitás. Az Usui Dento Ryu iskola megadja a lehetőséget az egyéni, illetve a Mester-Tanítvány kapcsolaton alapuló fejlődésnek is. Akik a Chuden vizsga után Mester nélkül kívánnak tovább fejlődni, befejezték a képzésüket, s saját útjukat járhatják a továbbiakban.

Akik viszont szeretnének az iskola hivatásos gyógyítói lenni, Mestert választanak maguknak a Chuden képzés és sikeres vizsga után, s hozzá utaznak, s a Mester eldönti egy idő után, vállalja-e a tanitást. Iskolánkban kizárólag Mester-Tanítvány kapcsolatban lehetséges a magasabb szintek praxisait megismerni, gyakorolni, alkalmazni. Mestereink kivétel nélkül kiváló gyógyítok sok éve, tanítóink pedig tudják, mire kell tanítványaikat felkésziteni.

Amennyiben a Mester vállalta a tanitást, elfogadja Tanítványnak, együtt gyakorolnak, hosszabb időn át, amig szükséges s a tanítvány fejlődésének ütemében. Amikor a Mester elégedett a Tanítvány haladásával, engedélyt ad önálló betegkezelésre számára, s kiadja erről az igazolást.

A Tanítvány fejlődését egyrészt dan-ok odaadásával ismeri el, másrészt spirituális szintek teljesitése esetén, a szint elismeréséről is igazolást állít ki. A magas, felsőfok elérése az Okuden, s van még ennél is magasabb szint, amit világszerte kevesen érnek el, a Sinpiden. A mi iskolánkban minden Usui mester s eredeti szervezetének útmutatásainak betartásával történik.

A hivatásos gyógyítok közül kerülnek ki a Menkyo Kaiden – meghatalmazott tanárok, akik az Usui Reiyakut oktathatják, és a Sokék, akik egyrészt Usui Dento Ryut taníthatnak, illetve saját tanítványuk is lehet.